Problem Q: My EMX synth sounds broken after an hour.

Ask and discuss about how to work with electribes. Share your discoveries and ideas.

Moderator: Aciphecs

Problem Q: My EMX synth sounds broken after an hour.

Postby allin83 on Mon Sep 17, 2012 4:03 am

Hey guys, i've just got a new EMX. I'm so glad to get it although it's used one.

But this one has a problem that...
synth sound is distorted and weird aftrer using an hour. (sounds like sticked heavy bass although i choosed sine, saw, even piano with PCM)
I checked so many times for tweaking all knobs 1000 times to find right sounds.
but after exhausted, i just turned off and read manual carefully.

a couple of hours later, turned it on again, and it's working :roll:
this is not only one time like this but working wrong again later.

is anybody know this kind of problem??
i found one guy on googling, who has this problem but there was no answer.

do i have to ask service?
hope to hear u guys voice, and i will appreciate.
thanks
allin83
Electribe Newbie
 
Posts: 3
Joined: Mon Sep 17, 2012 3:39 am

Re: Problem Q: My EMX synth sounds broken after an hour.

Postby StellarJay[aka Ruso] on Mon Sep 17, 2012 10:19 am

Sounds like the tubes are old and when they heat up the distortion comes up.

Is it only on the synth or the whole sound? Is it on both channels or only one?

Either way I would recommend getting new tubes and it's only about 25 bucks to do...
User avatar
StellarJay[aka Ruso]
Site Admin
 
Posts: 1832
Joined: Wed May 14, 2008 7:43 pm
Location: Seattle, WA

Re: Problem Q: My EMX synth sounds broken after an hour.

Postby allin83 on Mon Sep 17, 2012 4:06 pm

thanks Ruso.

only synth sound is crashed, sounds absolutely weird. (drum part is fine)
and i will check whether the only one channel or more, when the problem comes out again.

My emx has been less than a year. is it possible that the tube has got old?? worn out??
allin83
Electribe Newbie
 
Posts: 3
Joined: Mon Sep 17, 2012 3:39 am

Re: Problem Q: My EMX synth sounds broken after an hour.

Postby allin83 on Tue Sep 18, 2012 4:40 am

hey Ruso!

u helped me to check another way about this problem!
thank u

well..the problem is STEP KEYS !!

i turned PART EDIT -> OUTBUS to check,(it allows to hear the sounds with even pushing SYNTH PART KEY)
and i pushed the SYNTH PART Key, the sounds like the same as i edited and programed sound.
but when i pushed STEP KEY, it's like crashed bass sound as the problem before.

so i think the problem is STEP KEY!! not the tube or osc!

why is it like this???
is there any ways to solve it??

give me the solution... and i will appreciate. thank u

(i also posted this on korg forum to get quick answer. im urgent to use it on this weekend :roll: )
allin83
Electribe Newbie
 
Posts: 3
Joined: Mon Sep 17, 2012 3:39 am

Re: Problem Q: My EMX synth sounds broken after an hour.

Postby ValdaClive on Wed Sep 19, 2012 6:49 pm

Sounds like the tubes are old and when they heat up the distortion comes up.






---------------------------------
Gaining Truth of Life From TVs --- Modern Family Season 3 DVD, Just Enjoy Yourself for Fun!
ValdaClive
Electribe Newbie
 
Posts: 2
Joined: Sun Sep 16, 2012 7:00 pm

Re: Problem Q: My EMX synth sounds broken after an hour.

Postby Riestainis on Tue Dec 29, 2015 6:02 pm

Hi its been a long time when this post was made, but i just bought a emx and have the same problem as mentioned. I change a tubes but still the same. So is there any solution about that?
Riestainis
Electribe Newbie
 
Posts: 1
Joined: Tue Dec 29, 2015 5:56 pm


Return to Technical Talk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests