Electribe Sampler 2 (red) Filter Knob Turns Hard

Talk about anything related to the Electribes.

Moderator: Aciphecs

Electribe Sampler 2 (red) Filter Knob Turns Hard

Postby Nat_Napoletano on Mon Apr 10, 2017 11:36 am

Anyone who owns an electribe sampler 2 (the red unit). I just purchased an electribe 2 and the "Filter" encoder knob turns slightly hard, and you can't feel any detenting clicks. The Filter knob seems to change the cutoff correctly though. Is this normal behavior? Did Korg use a different encoder for the filter than for the other functions (Sample, Modulation)?
Nat_Napoletano
Electribe Newbie
 
Posts: 1
Joined: Mon Apr 10, 2017 11:27 am

Re: Electribe Sampler 2 (red) Filter Knob Turns Hard

Postby Hayden on Wed May 03, 2017 9:44 pm

Mine doesn't click either but it stillworks.
Hayden
Electribe Newbie
 
Posts: 1
Joined: Fri Apr 28, 2017 2:28 am

Re: Electribe Sampler 2 (red) Filter Knob Turns Hard

Postby TylerBain on Fri May 24, 2019 1:47 pm

Nat_Napoletanoa wrote:Anyone who owns an electribe sampler 2 (the red unit). I just purchased an electribe 2 and the "Filter" encoder knob turns slightly hard, and you can't feel any detenting clicks. The Filter knob seems to change the cutoff correctly though. Is this normal behavior? Did Korg use a different encoder for the filter than for the other functions (Sample, Modulation)?


which you can use as accents for your sample-based music productions
TylerBain
Electribe Newbie
 
Posts: 1
Joined: Fri May 24, 2019 1:46 pm

Re: Electribe Sampler 2 (red) Filter Knob Turns Hard

Postby ChrisRay on Mon Jun 24, 2019 6:48 am

Nat_Napoletano wrote:Anyone who owns an electribe sampler 2 (the red unit). I just purchased an electribe 2 and the "Filter" encoder knob turns slightly hard, and you can't feel any detenting clicks. The Filter knob seems to change the cutoff correctly though. Is this normal behavior? Did Korg use a different encoder for the filter than for the other functions (Sample, Modulation)?


Yeah ! I believe it is a normal behavior. Even I have purchased an Electribe 2 and the Filter, Filter knob seems to change the cutoff correctly though. :)
ChrisRay
Electribe Newbie
 
Posts: 1
Joined: Mon Jun 24, 2019 6:43 am

Re: Electribe Sampler 2 (red) Filter Knob Turns Hard

Postby TylerTaber on Mon Jul 01, 2019 3:47 pm

Nat_Napoletanosed wrote:Anyone who owns an electribe sampler 2 (the red unit). I just purchased an electribe 2 and the "Filter" encoder knob turns slightly hard, and you can't feel any detenting clicks. The Filter knob seems to change the cutoff correctly though. Is this normal behavior? Did Korg use a different encoder for the filter than for the other functions (Sample, Modulation)?


You can turn the grey sampler back into the synth by modifying the E2 OS similarly.
TylerTaber
Electribe Newbie
 
Posts: 1
Joined: Mon Jul 01, 2019 3:45 pm

Re: Electribe Sampler 2 (red) Filter Knob Turns Hard

Postby AldenForbes on Mon Jul 29, 2019 10:59 pm

Nat_Napoletano wrote:Anyone who owns an electribe sampler 2 (the red unit). I just purchased an electribe 2 and the "Filter" encoder knob turns slightly hard, and you can't feel any detenting clicks. The Filter knob seems to change the cutoff correctly though. Is this normal behavior? Did Korg use a different encoder for the filter than for the other functions (Sample, Modulation)?

Yes, I also faced the same problem but I am not able to get the solution. When you will know that please tell it to me also so my problem will be solved.
AldenForbes
Electribe Newbie
 
Posts: 1
Joined: Mon Jul 29, 2019 10:55 pm

Re: Electribe Sampler 2 (red) Filter Knob Turns Hard

Postby RichardPemberton on Fri Aug 30, 2019 3:25 am

ChrisRay wrote:
Nat_Napoletano wrote:Anyone who owns an electribe sampler 2 (the red unit). I just purchased an electribe 2 and the "Filter" encoder knob turns slightly hard, and you can't feel any detenting clicks. The Filter knob seems to change the cutoff correctly though. Is this normal behavior? Did Korg use a different encoder for the filter than for the other functions (Sample, Modulation)?


Yeah ! I believe it is a normal behavior. Even I have purchased an Electribe 2 and the Filter, Filter knob seems to change the cutoff correctly though. :)


Yes, I also believe it is normal behavior. My case is also the same.
RichardPemberton
Electribe Newbie
 
Posts: 1
Joined: Fri Aug 30, 2019 3:21 am


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron